Ortho EHBO

Wat te doen bij klachten aan de beugel: van maandag t/m vrijdag kunt u mailen naar info@cvgveendam.nl of  telefonisch contact opnemen van  9 tot 11 uur 's ochtends en 's middags van 13.00 tot 15.00 uur, buiten deze tijden [‘s avonds, weekend en vakanties] kunt u de onderstaande instructies opvolgen. Met behulp van deze instructies kunt u de problemen tijdelijk op lossen tot de volgende afspraak. Het is daarom níet nodig de spoeddienst te bellen.

Uitneembaar of Retentiebeugel

Uitneembaar of Retentiebeugel

Is jouw losse uitneembare of nachtbeugel helemaal kapot of doet erg pijn? .Laat de beugel uit en maak daarna een afspraak met ons. Meestal kan de beugel gerepareerd worden.

Drukt jouw uitneembare of nachtbeugel op het tandvlees? Beugel uitlaten en bellen voor een afspraak. Er moet iets van de beugel worden afgeslepen of worden aangepast

Is jouw uitneembare/retentiebeugel kapot, maar je kunt hem nog wel dragen? Blijf de beugel dragen en maak een afspraak met ons. 

Het ringetje (kroon) om de kies, waar de schanierbeugel (Advansync) aan is vast geschroefd , zit los. Spoel je mond goed met water en druk het ringetje terug om de kies. Het ringetje zal vaker losschieten maar kan gewoon steeds weer terug om de kies gedrukt worden. Neem binnen onze tijden telefonisch contact op of stuur een email voor een afspraak. 

De schroef van de schanierbeugel (Advansync) zit los. Het scharniertje 'bungelt' los in je mond. Ook dit is niet ernstig maar simpel op te lossen: leg het scharniertje in je wangplooi of maakt het met een flosdraadje vast aan de beugel. De assistente heeft hiervoor instructies gegeven. Je kunt het scharniertje niet inslikken, het is gewoon even vervelend. Neem contact met ons op voor een afspraak of stuur een email. Het is níet nodig de spoeddienst te bellen.

Vaste beugel

Vaste beugel

Ik heb een slotje (bracket) los en nu? Als het niet erg stoort, kan je het laten zitten en bellen voor een afspraak. Als het wel stoort, doe er dan een bolletje suikervrije kauwgum of was op en bel voor een afspraak. Stop met dragen van elastieken.  

Er prikt bij een vaste beugel iets in de wang of de tong. Bedek het irriterende deel van de beugel met suikervrije kauwgom of was. Maak een afspraak om het irriterende deel van de beugel te laten verwijderen. 

Er is bij een vaste beugel een ketting/elastiek losgeschoten. Knip alles wat stoort of los is eraf en maak een afspraak. Het is níet nodig de spoeddienst te bellen.

Het draadje achter mijn tanden zit los of is gebroken, maar het doet geen pijn. Gebruik je retentiebeugel zoveel mogelijk, en maak een afspraak om het te laten repareren. Vergeet niet je nachtbeugel mee te nemen.

Het draadje achter mijn tanden zit los en prikt in mijn tong. Doordeweeks, bel de praktijk om het probleem op te lossen. In het weekend mag je het draadje er eventueel uittrekken, of een stukje ervan af knippen.  Gebruik je retentiebeugel zoveel mogelijk, en maak een afspraak om het te laten repareren. Vergeet niet je nachtbeugel mee te nemen.